designkings

Case Study Identity juni 3, 2020

Dura Stroom

Dura Stroom is een nieuw merk in de markt van duurzame energieoplossingen, opgericht met een sterke missie om de transitie naar een duurzamere toekomst te bevorderen, stond voor de uitdaging om haar merk te vernieuwen om beter te communiceren met haar doelgroep en haar positie in de markt te versterken. Het doel was om een frisse, moderne en dynamische identiteit te creëren die de kernwaarden van het bedrijf — innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid — weerspiegelt.

 • Strategy

  Branding

 • Design

  Website

 • Client

  Dura Stroom

 • Dakscan

  Design Sprints, Documentation

Bekijk project
⬤ 01. Uitdaging

Van Visie tot Realiteit
Het Vormgeven van Dura Stroom

De uitdaging bij het creëren van Dura Stroom lag in het ontwikkelen van een merk dat niet alleen de waarden van duurzaamheid en innovatie uitstraalt, maar ook de praktische en economische voordelen voor de klant benadrukt. Het nieuwe merk moest zich onderscheiden in een competitieve markt, klanten aantrekken en behouden, en een duidelijke boodschap overbrengen over het belang van duurzame energie. Dit vereiste een zorgvuldige afstemming tussen merkstrategie, visuele identiteit en communicatie richting de doelgroep.
⬤ 02. Gebruikte kleuren

Kleurrijke Energie - Het Duurzame Palet van Dura Stroom

De gekozen kleuren voor Dura Stroom zijn zorgvuldig uitgekozen om de waarden van duurzaamheid en betrouwbaarheid te weerspiegelen. White Smoke vertegenwoordigt zuiverheid en helderheid, waarmee de transparantie van het bedrijf en de schone energie die ze leveren wordt benadrukt. Spring Green staat symbool voor groei, vernieuwing en de natuur, en verbindt het merk direct met ecologische duurzaamheid. Black Pearl geeft een gevoel van soliditeit en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor het vertrouwen in een nieuw merk. Catana Blue roept gevoelens van stabiliteit en vertrouwen op, en reflecteert de betrouwbaarheid van Dura Stroom’s technologieën en diensten. Deze kleuren samen vormen een palet dat zowel de aandacht trekt als een positieve associatie met duurzaamheid en innovatie bevordert.

Kleurenpalette

Coral Blue

Black Pearl

White Smoke

Spring Green

Enthousiast over wat je ziet?

Wij ook! Laten we samen iets moois creëren.
Back

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy

Social